הכרה בישראל של גירושין בחול עו״ד אסתר שלום עורך דין גירושין עורך דין דיני משפחה

הכרה בישראל של גירושין בחו"ל

לייעוץ ראשוני
חייגו עכשיו:

052-970-6731

תוכן עניינים

בני זוג יהודים רבים מבקשים לבצע את הליך הגירושין בחו"ל. לאילו עניינים יש לדאוג כדי שגם בארץ הם יחשבו כזוג גרוש? האם פנייה לרבנות היא בגדר חובה? את כל מה שצריך לדעת על ההכרה בישראל של גירושין שנעשו בחו"ל תמצאו בכתבה שלפניכם.

הסמכות הייחודית והבלעדית בענייני נישואין וגירושין בישראל של זוגות יהודים היא של בית הדין הרבני. זוג יהודי שעובר הליך גירושין בחו"ל, צריך לדעת כי באופן כללי הוא יוכל לקבל הכרה גם בארץ כזוג גרוש, אבל לשם כך עליו להקפיד לבצע את כל השלבים הדרושים.

השלבים שיש לעבור כדי לקבל הכרה בישראל על גירושין בחו"ל:

1. מציאת בית דין מוכר: בשלב הראשון הוא לברר היכן באיזור המגורים (בחו"ל) יש בית דין רבני – המוכר על ידי הרבנות הראשית בישראל. חשוב מאד לדעת, כי לא כל בתי הדין הרבניים בחו"ל מוכרים על ידי הרבנות הראשית ויש לכך נפקות רבה. לכן, אם אנשים רוצים להיחשב כגרושים גם בישראל, יש לעבור גירושין במסגרת אורתודוכסית, בבית דין שמוכר על ידי הרבנות הראשית בישראל.

2. הליך גירושין דתי: יש לפנות לבית הדין המוכר, על מנת שייתן תוקף יהודי לגירושין בחו"ל. למעשה עוברים בשלב זה הליך גירושין לפי ההלכה היהודית.

3. הליך גירושין אזרחי: שימו לב – אתם לא בישראל! העובדה שהתגרשתם בבית דין רבני בחו"ל, לא הופכת אתכם לגרושים גם לפי הדין האזרחי. כך, אם מתגרשים רק דרך בית דין ולא מסדירים את הגירושין בחו"ל גם במעמד האזרחי לפי החוק במדינה בה נמצאים, אם תינשאו שוב, זה ייחשב ביגמיה – דבר המהווה עבירה פלילית במדינות רבות. על כן יש לזכור לדאוג לגירושין הן בסמכות הדתית והן בסמכות האזרחית.

4. בקשת "אישור גט": עם החזרה לארץ, יש לבקש "אישור גט" מבית דין רבני הנמצא באיזור המגורים בארץ. אם אין בית קבע בישראל יש לפנות לבית הדין הרבני בירושלים. ככל שהגירושין בחו"ל במעמד דתי התקיימו בבית דין המוכר לרבנות הראשית כאמור, יינתן האישור. במידה ובית הדין לא מוכר, בית הדין הרבני בארץ יבצע בדיקה מעמיקה לגבי הגט, וייתכן שיחליט לאשרו או לחלופין להורות על "גט לחומרא".

מדוע ההקפדה על כל השלבים חשובה כל-כך?

עליכם לדעת כי הקפדה על הפרטים בסוגיה הזו היא קריטית. אם בוצע תהליך גירושין בחו"ל בבית דין רבני בלי לבדוק האם הוא מוכר על ידי הרבנות הראשית בארץ, עלולים להגיע לישראל ולגלות שבית הדין הרבני לא מכיר בגירושין הללו. הנפקות של זה היא שבני הזוג נחשבים עדיין לנשואים על פי ההלכה היהודית. התוצאות הן ראשית – חלה החובה להתגרש שוב, ושנית – במידה והאישה הביאה ילד נוסף מגבר אחר בינתיים, הוא עלול להיות מוכר כממזר, וזהו כתם חמור לפי ההלכה היהודית.

גירושין אזרחיים

רבים טועים לחשוב שכאשר זוג נישא בטקס אזרחי (ולא דתי) הוא יכול להסתפק בגירושין אזרחיים בלבד כדי להיות מוכר כזוג גרוש בארץ. למען האמת גם זוג שנישא בהליך אזרחי מחוייב להתגרש דרך הרבנות ולכן גם אם השניים שוהים בחו"ל, ככל שהם מעוניינים שהגירושין יוכרו בארץ – עליהם לעבור את אותם השלבים המצוינים לגבי זוג שנישא לפי ההלכה.

כדי לעבור את התהליך הזה ללא טעויות, חסכו לעצמכם עוגמת נפש ופנו לייעוץ וסיוע משפטי ברמה גבוהה. עורכת הדין אסתר שלום, מתעסקת שנים בדיני משפחה ותדריך אתכם כיצד לעבור את התהליך הזה בצורה נכונה גם בחו"ל וגם בארץ.

שתפו את המאמר לחברים:
Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook

כתבות נוספות בנושא

כינוס נכסים

בהליך גירושין, על מנת למכור נכס מקרקעין משותף של בני זוג, יש לקבל תחילה פסק דין (בהסכמה או שלא בהסכמה)

קרא עוד »

ייפוי כוח מתמשך

אם יש משהו שלמדנו בתקופה האחרונה שהחיים אינם צפויים ואנו עלולים למצוא את עצמנו בסיטואציות מורכבות שלא הכרנו. היום יותר

קרא עוד »
דילוג לתוכן