הסתרת? שילמת !!!
יואב ומיכל עמדו מול השופט בבית המשפט לענייני משפחה. אחרי 18 שנים של נישואין, הגיע הזמן לפרק את החבילה. אבל הפירוק לא היה פשוט – לא רגשי, ולא כלכלי.
הנכסים שבמחלוקת
מיכל, מורה בבית ספר תיכון, הרוויחה משכורת צנועה לאורך השנים. יואב, לעומת זאת, היה יזם מצליח שהקים סטארט-אפ משגשג. לחברה שלו הייתה הערכת שווי של עשרות מיליוני שקלים, אך לטענתו, היא הייתה "רק שלו".
“אני זה שהקמתי את החברה," טען יואב בבית המשפט. "מיכל לא עבדה שם, היא לא לקחה חלק בניהול, אז למה שהיא תקבל חצי?"
מיכל לא נשארה חייבת. "אולי לא עבדתי איתך בחברה," אמרה, "אבל מי טיפל בילדים כשהיית בחו"ל לפגישות? מי דאג לבית, השאיר אותך פנוי לפתח את הקריירה שלך? אם לא הייתי שם, האם היית מצליח להגיע לאן שהגעת?"
עורכת דינה של מיכל הסבירה: לפי חוק יחסי ממון, כל הנכסים שנצברו במהלך הנישואין הם משותפים – גם אם נרשמו על שם אחד מבני הזוג. לכן, גם החברה, למרות שנוסדה על ידי יואב, היא נכס בר איזון.
ניסיון הברחת הנכסים
הדיון בבית המשפט לענייני משפחה היה מתוח. מיכל ישבה לצידה של עורכת דינה, מביטה ביואב שישב מנגד עם עורך דינו, פניו חתומות. היא ידעה שהוא לא יקבל את הפסיקה בקלות, אבל היא לא דמיינה עד כמה הוא רחוק מלהתנהל ביושר.
הברחת הנכסים – הסימנים הראשונים
זה התחיל בחשדות קטנים. חודשים לפני שהגישו בקשה רשמית לגירושין, מיכל הבחינה שיואב מתנהג שונה. הוא נעשה זהיר כשהיה מדבר בטלפון, מחליף נושא במהירות כשהיא התקרבה. חשבון הבנק המשותף נותר כמעט ריק, אף על פי שידעה שהחברה שלו משגשגת.
יום אחד, כשהגיעה הביתה מוקדם מהצפוי, ראתה אותו מול המחשב – מסמך חשבונאי פתוח על המסך. כשנכנסה לחדר, הוא מיהר לסגור אותו.
“מה זה היה?” שאלה.
“סתם, ענייני עבודה,” הוא השיב בקצרה, אבל המבט שלו הסגיר משהו אחר.
הגילוי המטלטל
כשפנו לגישור, המסמכים שהציג יואב היו תמוהים. על פי הדיווחים, הרווחים של החברה ירדו משמעותית בשנה האחרונה, ולכאורה היה לו מעט מאוד כסף נזיל.
“זה לא הגיוני,” לחשה מיכל לעורכת דינה שלה. “הוא חתם על חוזה ענק לפני כמה חודשים. הכסף היה אמור לזרום פנימה, לא החוצה.”
עורכת דינה פנתה לבית המשפט בבקשה למינוי חוקרת כלכלית עצמאית, שתבדוק את מצב הנכסים האמיתי. יואב התנגד בכל תוקף. "זה מיותר," אמר. "אני מספק את כל המידע הדרוש."
אבל השופט הסכים לבדיקה – והתוצאות היו מדהימות.
הרשת הסודית של יואב
החוקרת גילתה שיואב העביר בשנה האחרונה סכומים גדולים של כסף לחשבון בנק בשווייץ, שנרשם על שם חברה פיקטיבית שהקים יחד עם אחיו. הכספים הוצגו כהוצאות עסקיות, אך בפועל הם היו רווחים שהוא ניסה להסתיר מהאיזון הכלכלי של הגירושין.
אבל זה לא הכול:
🔹 דירות שנרכשו על שם בני משפחתו – במהלך השנים האחרונות, יואב קנה שתי דירות נוספות, אך רשם אותן על שם אחותו כדי שלא ייחשבו חלק מהרכוש המשותף.
🔹 חוזים מזויפים – הוא חתם על "חוזים" עם ספקים פיקטיביים כדי להציג הפסדים מדומים.
🔹 מכירת מניות לחבר קרוב – במחיר מגוחך – חודש לפני הגירושין, הוא העביר 30% מהמניות של החברה לידידו הטוב במחיר זול, מתוך כוונה לרכוש אותן חזרה לאחר סיום ההליך.
הפסיקה הדרמטית
כשהעובדות התגלו, השופט היה נחרץ:
1. כל הכספים שהוברחו יוחזרו וייכללו באיזון המשאבים.
2. יואב חויב לשלם פיצוי גבוה למיכל בגין חוסר תום הלב שלו.
3. הוא נדרש לשלם הוצאות משפט גבוהות על הניסיון להטעות את בית המשפט.
4. הנכסים שהועברו לצדדים שלישיים (המניות והדירות) ייבחנו משפטית, וייתכן שיוחזרו לבעלות המשותפת לצורך איזון.
השלכות ארוכות טווח
כשיצאו מבית המשפט, יואב היה חיוור. הוא הבין שהניסיון שלו להערים על מיכל ועל המערכת עלה לו ביוקר. לא רק שהוא איבד את הכספים שניסה להסתיר, אלא שהוא גם יצא מהגירושין עם פחות ממה שהיה מקבל אם היה מתנהל ביושר מלכתחילה.
מיכל, לעומת זאת, הרגישה הקלה – לא רק בשל ההכרה המשפטית בזכויותיה, אלא בגלל שהאמת יצאה לאור.
🔹 מוסר ההשכל: ניסיון להבריח נכסים בגירושין הוא סיכון מסוכן – מערכת המשפט מצוידת בכלים לאתר הברחות, והמחיר על כך יכול להיות כבד הרבה יותר מהאיזון ההוגן שהיה נקבע מלכתחילה.
מצויים בהליך גירושין וחוששים מהברחת נכסים/כספים? לחצו פה ותהיו בטוחים ⚖️