הסכם גירושין אסתר שלום משרד עורכי דין

הסכם גירושין

לייעוץ ראשוני
חייגו עכשיו:

052-970-6731

תוכן עניינים

גירושין מלווים באופן טבעי בחשש גדול מפני ההליך המשפטי. מדובר בסוגיות הרות גורל. בני הזוג נתונים בחוסר וודאות מה תהיינה ההכרעות של הערכאות המשפטיות בעניינם. חשוב לדעת כי ניתן להפיג חששות אלו בצעד אחד. עריכת הסכם גירושין, באמצעותו בני הזוג מסדירים את הסוגיות השונות. וזאת ללא כל מעורבות של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

מה זה הסכם גירושין?

כשמו כן הוא, מדובר על חוזה הנחתם בין בני זוג במסגרת הליך גירושין. ההסכם מעגן את ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים לאחר שניהלו משא ומתן. הכסמות על הסוגיות המשפטיות השונות העולות אגב גירושיהם. חשוב לומר שזו איננה משימה קלה. מערכת היחסים נתונה במשבר גדול ולרוב, בני הזוג רווי כעס ואכזבה הדדיים. אולם, עם ייצוג משפטי טוב ונכונות מצד שני הצדדים להידבר, המשימה היא בהחלט אפשרית. אם יצליחו בני הזוג להסדיר ביניהם את ענייני הגירושין, הם ייהנו מוודאות משפטית וכלכלית ויחסכו את העלויות הכספיות הרבות הכרוכות בניהול ההליך המשפטי בערכאות. בנוסף לכך, יצליחו הם ביתר קלות לשמר קשר טוב ובריא ביניהם כהורים. לשם עריכת הסכם גירושין ניתן להסתייע בהליך של גישור. ההליך מפשר בין שני צדי המתרס ומביא את הצדדים לכדי הבנות בנושאים השונים שיש להסדיר.

אלו סעיפים נכללים בהסכם?

הסכם גירושין צריך להתייחס לכל הסוגיות המשפטיות העולות בין בני הזוג אגב הגירושין. ככלל, מדובר בשלושה היבטים עיקריים:

  1. סידור הגט בבית הדין הרבני: על מנת להתיר את קשר הנישואין בין בני הזוג, יש לפנות אל בית הדין הרבני לצורך פתיחת תיק גירושין ובתביעה למתן גט. נציין, כי פעולה זו נדרשת בין אם מדובר על נישואים כדת משה וישראל, קרי נישואים דתיים ובין אם מדובר על נישואים אזרחיים. כמובן כל עוד שני בני הזוג הם יהודים.
  2. הסדרת חלוקת הרכוש בין בני הזוג: אם קיים הסכם ממון, תבוצע חלוקת הנכסים על פיו. בהעדרו, יחול הסדר איזון משאבים. אך נאמר כי בני הזוג גם רשאים להגיע במסגרת ההסכם להסכמות אחרות בעניין זה.
  3. משמורת ומזונות הילדים: כאשר לבני הזוג יש ילדים, הרי שבעת פרידה, יש להסדיר את חלוקת זמני השהות של כל אחד מהם עם הילדים. ובהתאם, כמובן, לקבוע את גובה תשלום מזונות הילדים.

חשיבות הליווי המשפטי

גיבוש הסכם גירושין מצריך נכונות לפשרה מצד שני בני הזוג. זה על מנת שיוכלו להגיע לעמק השווה. אולם במקביל, חייב כל אחד מהם לעמוד על הדברים המהותיים לו. זה כדי שההסכם יהיה הוגן ולא יקפח את מי מבני הזוג. לשם כך, זקוק כל אחד מן הצדדים לליווי משפטי מקצועי, של עורך דין לענייני גירושין מומלץ, אשר ייצגו במשא ומתן מול הצד השני ויאזן בין שני האינטרסים הסותרים הללו. עורכי הדין המייצגים יוודאו כי ההסכם מקיף את כל הסוגיות הרלוונטיות בין בני הזוג. כמו כן יוודאו כי הוא מנוסח באופן כזה אשר אינו מותיר מקום למחלוקת פרשנית. עורכי הדין יתנו מענה במסגרת הסכם גירושין, לכל מיני תרחישים אפשריים, אשר יכולים להיווצר. זה על מנת למנוע ככל שניתן, מחלוקות עתידיות בין בני הזוג.

כמה עולה לערוך הסכם גירושין?

שכר הטרחה אשר יגבה עורך דין עבור עריכת הסכם גירושין תלוי במידת מורכבותו של ההסכם. זו מושפעת משני פרמטרים מרכזיים. ראשית, מספר הסוגיות המשפטיות שיש להסדיר בין בני הזוג והיקפן. כך, אם מדובר על תקופת נישואין קצרה, בה לא צברו בני הזוג רכוש משותף ואין להם ילדים, מדובר על הסכם פשוט וקצר. לעומת זאת, אם נצברו נכסים משמעותיים ובני הזוג הקימו משפחה, הרי שמדובר על הסכם מקיף הכולל את כל הסוגיות המשפטיות. שנית, מורכבות ההסכם מושפעת ממידת ההסכמה השוררת בין הצדדים. ככל שבני הזוג מגיעים אל עורך הדין כאשר הם תמימי דעים, יוכל עורך הדין לפנות מיד לניסוח ההסכם. לעומת זאת, אם ישנן מחלוקות מהותיות בין הצדדים, הרי שיידרש הוא קודם לכן לסייע לבני הזוג להגיע להבנות. רק לאחר מכן יוכל להתחיל בעריכת ההסכם. בהתאם לאלו, עלותו של הסכם גירושין יכולה לנוע מאלפי שקלים בודדים להסכם בסיסי ועד לעשרות אלפי שקלים להסכמים מורכבים.

לעיתים, במידה וישנם בעיות כמו הפרת הסכם גירושין או מוגשת תביעה לביטול הסכם גירושין מסביות כלשהן, פונים הלקוחות לאותו עורך הדין לקבלת שירות וייעוץ. לכן חשוב לפנות כבר בתחילת התהליך לעורך דין גירושין מומחה שיוכל לטפל בכל הסוגיות ולא רק בעריכה של ההסכם.

 

 

 

שתפו את המאמר לחברים:
Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook

כתבות נוספות בנושא

כינוס נכסים

בהליך גירושין, על מנת למכור נכס מקרקעין משותף של בני זוג, יש לקבל תחילה פסק דין (בהסכמה או שלא בהסכמה)

קרא עוד »

ייפוי כוח מתמשך

אם יש משהו שלמדנו בתקופה האחרונה שהחיים אינם צפויים ואנו עלולים למצוא את עצמנו בסיטואציות מורכבות שלא הכרנו. היום יותר

קרא עוד »
דילוג לתוכן