גישור גירושין
- 052-970-6731
מטרתו של הליך גישור גירושין היא להביא את בני הזוג לחתימה על הסכם גירושין. זאת במטרה למנוע מהם לנהל את ההליך המשפטי בערכאות ולסייע להם לסיים את קשר הנישואין בצורה הבריאה ביותר. עבורם ועבור הילדים.
מהו גישור גירושין?
זהו הליך שבמסגרתו בני הזוג נפגשים עם מגשר אשר מנסה להביאם לכדי הסכמות בענייני הגירושין. מטרתו היא למנוע מבני הזוג לנהל את ההליך בערכאות ותחת זאת, להגיע לעמק השווה בכל הסוגיות השונות ולחתום על הסכם גירושין. המגשר, חשוב להבהיר, בדומה לשופט, הוא דמות ניטרלית ואין לו כל עניין בסכסוך. אולם בשונה ממנו, הוא רשאי להציע לצדדים פתרונות שבית המשפט אינו יכול.
במסגרת פגישות הגישור, שומע המגשר את טענותיהם של בני הזוג. הוא בהתאם לנסיבות מציע להם פתרונות רלוונטיים לפשרה בכל נושא העומד למחלוקת. למשל דמי מזונות הילדים או חלוקת הרכוש. המגשר בסכסוכי גירושין הוא לרוב עורך דין המתמחה בדיני משפחה. עורך דין אשר הנו בעל הכשרה נוספת כמגשר. בני הזוג יכולים לפנות גם למגשרים מתחומים מקצועיים אחרים. אך המומחיות המשפטית בהליכי גירושין, תאפשר למגשר לתת לצדדים הצעות אפקטיביות לפשרה.
ההליך אינו מחייב!
אנשים רבים מתבלבלים בין גישור לבין בוררות. הם סבורים בטעות כי אם התחילו בהליך של גישור גירושין אין דרך חזרה. הליכי בוררות דומים מאוד להליכים בבית משפט. פסק בורר אכן מחייב את הצדדים בדיוק כפי שפסק דין של שופט מחייב אותם. הליך הגישור בנוי אחרת לחלוטין. הגישור מבוסס על וולונטריות מוחלטת. ולכן, לפני או אחרי כל פגישה, כל אחד מבני הזוג יכול להחליט שמסלול זה אינו מתאים לו והוא רשאי להפסיק את ההליך בכל עת.
תחת זאת, יכול הוא להציע לצד השני לפנות למגשר אחר וכן להחליט כי ברצונו לנהל את הליך הגירושין בערכאות. עוד נבהיר כי המגשר אינו מכריע בסכסוך. הוא יכול רק להמליץ על פתרונות לפשרה. אך שום דבר שהוא מציע לצדדים אינו מחייב אותם. רק לאחר שחתמו בני הזוג על הסכם גירושין וזה קיבל את אישורו של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, הצדדים מחויבים לו וצריכים לפעול על פי הוראותיו.
חסכון בזמן ובעלויות
לוחות הזמנים של בית המשפט עמוסים מאוד. לכן, בני הזוג יכולים לנהל את התביעות בענייני חלוקת הרכוש מזונות או משמורת הילדים, במשך חודשים ואף שנים עד למתן פסק דין. כמו כן, שכר הטרחה של עורכי הדין דיני משפחה במסגרת ניהול הליך הגירושין בערכאות הוא גבוה. זה בשל הצורך לכתוב כתבי טענות, להגיש בקשות, להכין תצהירים, להופיע בדיונים ועוד. כמו כן, לצד אלו, נדרשים בני הזוג לשלם גם את אגרות בית המשפט.
לעומת זאת, אם בני הזוג פונים להליך של גישור גירושין, הם יגלו עד כמה הם יכולים לחסוך בזמן ובכסף. במרבית המקרים, לאחר מספר פגישות עם המגשר, מתגבש מתווה של הסכם גירושין. אז, עורכי הדין ינסחו את ההסכם הסופי ויגישו לאישור הערכאה המשפטית. מדובר בהליך קצר באופן משמעותי לעומת ניהול הליך הגירושין בבית המשפט. על כן, בני הזוג יכולים לסיימו תוך מספר חודשים בודדים ובהתאם, עלותו תהיה נמוכה באופן ניכר.
נכונות הדדית לפשרה
כפי שאנו מבינים, גישור גירושין טומן בחובו יתרונות נהדרים. אולם חשוב לדעת כי זהו אינו פתרון קסם. גיבוש הסכם גירושין, כאשר קיימות מחלוקות מהותיות בין הצדדים וכעס רב הוא לא משימה פשוטה. הדבר דורש משני בני הזוג הרבה אורך רוח ונכונות הדדית להידברות ולפשרה. אם כל צד יגיע אל השולחן כאשר הוא דבק בעמדתו, המגשר לא יוכל לסייע לצדדים. כוחו הוא בפתיחת הדיאלוג בין בני הזוג, אשר אט אט יגרום להם ללכת צעדים קטנים ובטוחים זה לעבר זו. זה במטרה להגיע לפתרון מוסכם בכל סוגיות הגירושין.
גישור גירושין – שאלות ותשובות
גישור בגירושין – מהו?
בני זוג נשואים אשר החליטו להתגרש, פונים למגשר על מנת לגבש הסכם גירושין ולהימנע מניהול ההליך המשפטי בערכאות. המגשר יסייע לצדדים לפתור את חילוקי הדעות שביניהם בנושאים השונים ולהגיע להסכם הוגן ומשביע רצון.
מהי מטרתו של גישור גירושין?
לגבש הסכם גירושין מקיף והוגן, אשר יסדיר את כל הסוגיות העומדות על הפרק בעקבות פרידתם של בני הזוג: סידור הגט, משמורת הילדים, מזונות וחלוקת הרכוש.
לאחר שהתחיל, האם ניתן להפסיק את הליך הגישור?
כן. גישור הוא הליך בלתי מחייב ולכן כל אחד מבני הזוג רשאי בכל עת, עד לחתימה על הסכם גירושין, להודיע כי ברצונו להפסיק את הליך הגישור.
כיצד בוחרים את המגשר להליך זה?
על המגשר להיות עורך דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין ובעל ניסיון בניהול הליכי גישור גירושין. כמו כן, מבחינה אישיותית, עליו להתאים לבני הזוג, מבחינת הכימיה האישית, מזגו של המגשר ועוד.
האם כל זוג יכול לפנות לגישור גירושין?
בהחלט ומומלץ לעשות כן, על מנת לגבש הסכמות הוגנות בענייני הגירושין ולסיים את קשר הנישואין בצורה מכובדת ובריאה יותר.